AC polst kandidaten voor ministerspost RO

AC/Abop-parlementariër Walther Bonjaski bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat de nieuwe minister van Regionale Ontwikkeling (RO) uit AC-gelederen komt. Bonjaski zegt dat AC-topper Ronny Brunswijk deze mededeling gedaan heeft tijdens een bijeenkomst in het Abop-centrum afgelopen dinsdag. AC heeft intussen reeds enkele kandidaten gepolst voor deze post, maar er is nog geen finaal besluit genomen.
Het is de president die beslist of iemand uit de gelederen van AC of van Abop  een ministerspost mag vervullen.  Bonjaski zegt het persoonlijk jammer te vinden dat minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid nu het veld moet ruimen. Waterberg is volgens het assembleelid een van de beste ministers geweest in het vorige en het huidige kabinet. ‘Maar het besluit is des president. Als hij die post wil depolitiseren, dan hebben wij daarop niets in te brengen en hebben wij dus ook geen andere keus.’ Bonjaski zegt de ontwikkelingen rond de kabinetswijzigingen af te wachten.

error: Kopiëren mag niet!