Nieuw kabinet gepresenteerd op 5 mei

Het gonst van de geruchten over welke ministers al dan niet vervangen zullen worden en wie huiswaarts keert. Vernomen wordt dat de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, zal schuiven naar het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Zijn post zal ingevuld worden door Ferdinand Welzijn, de voorzitter van Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Welzijn ontkent evenwel tegenover Dagblad Suriname dat hij de nieuwe OW-bewindsman wordt. ‘Ik weet er niets van.’ Welzijn zegt dat hij op dit moment een baan heeft en zijn verantwoordelijkheden kent. Ook is hij momenteel voorzitter van de VSB. Dus verlegen om een job zit hij zeker niet, zegt hij lachend.
De minister van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), Ginmardo Kromosoeto, wordt de nieuwe bewindsman van  Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB). De post van minister van ATM zal mogelijk door de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) ingevuld worden. Of het Micheal Miskin van Handel en Industrie (HI.) wordt, is nog de vraag. Minister Miskin om een reactie gevraagd, zegt dat hij afgesproken heeft met de CLO-voorzitter om een ieder naar hem toe te verwijzen. Ronald Hooghart, voorzitter CLO, zegt dat hij dat kan bevestigen noch ontkennen. Hij kijkt uit naar de dag van 5 mei, wanneer de president de namen van de nieuwe ministers zal onthullen.  Volgens Ronald Hooghart weten de media veel meer dan hij. Oesman Wangsabesarie van de Nieuwe Stijl KTPI zal de scepter gaan zwaaien op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, alhoewel hij liever het ministerie van RGB onder zijn beheer wilde. Hij zegt dat los van alles wat er gebeurt, de KTPI bereid is om haar bijdrage te leveren. Hij zal als voorzitter van de vaste commissie altijd betrokken blijven bij het ministerie van RGB. Wangsabesarie vindt dat de res
huffling al een tijdje in de lucht hing. “Het is niet iets van vandaag.” De ministers worden gereshuffeld op basis van de prestaties die zij hebben geleverd in de afgelopen periode. De huidige minister van RGB, Simon Martosatiman, moet het veld ruimen. Ook de ministers Linus Diko van Regionale Ontwikkeling, Celsius Waterberg van Volksgezondheid en Paul Abena van Sport en Jeugdzaken zullen afstand doen van hun ministerschap. Michael Blokland, de huidige voorzitter van de Vereniging van Medici, zal zeer waarschijnlijk de nieuwe minister van Volkgsgezondheid worden. Aanstaande vrijdag wordt op een massameeting van de coalitiepartners NDP, Abop en de Pertjajah Luhur het nieuwe kabinet van de regering Bouterse – Ameerali gepresenteerd.

WEG UIT KABINET

error: Kopiëren mag niet!