Hardeo Ramadhin: “Ik neem Nieuwe Partij Suriname niet serieus”

Politiek analist Hardeo Ramadhin zegt dat de oprichting van de Nieuwe Partij Suriname niet serieus genomen moet worden. Zeker niet als je merkt dat  de initiatiefnemer de initialen overneemt van de partij welke hij jaren heeft gediend. Dagblad Suriname verneemt echter dat er velen zijn die reikhalzend uitkijken naar de verrichtingen van Nyun Sranan Partij (NPS) van Ronald Hooghart. Voor Ramadhin staat het echter vast dat  de president nooit  zijn goedkeuring zal verlenen tot de formele oprichting van de partij.  Iedereen mag volgens de grondwet een partij oprichten, maar de statuten van deze partij zullen nooit goedgekeurd worden, daar de wet verbiedt dat meerdere partijen dezelfde initialen dragen.
Ramadhin vindt dat Hooghart de Nationale Partij Suriname (NPS) aan het tarten is met de oprichting van zijn Nieuwe Partij Suriname (NPS).  “Je doet dat niet op een moment waarbij de partij waarin je jaren hebt gezeten, bezig is met de voorbereidingen van haar hoofdbestuursverkiezing. Gooi geen steen in de put waaruit je nog niet gedronken hebt”,  aldus Ramadhin. Hij zegt dat de strubbelingen in de NPS rond deze verkiezingen een gezond teken  zijn, en wel  dat de democratie in de partij leeft. Deze interne partijstrijd was recent ook te merken in  democratische partijen als de VHP en de KTPI.

error: Kopiëren mag niet!