Nationale Jeugddamkampioenschappen starten morgen

De Surinaamse Dambond (SDB) maakt morgen een aanvang met de Nationale Jeugddamkampioenschappen 2012. Dit toernooi wordt over het weekend gespeeld. Volgens Hemradj Basdewsing, commissaris jeugddammen van de SDB, is de organisatie voor dit evenement in kannen en kruiken. Basdewsing geeft aan dat niet alleen dammers van Paramaribo en Wanica zullen deelnemen aan dit toernooi, maar ook Brokopondo en Marowijne zullen erbij zijn. Met behulp van de overheid en het bedrijfsleven zijn alle prijzen, voeding en drank voor de jeugdigen in orde gebracht. Er zal gespeeld worden in het Pertjajah Luhurcentrum.
De kampioenschappen zullen gaan over een U-8-, U-11-, U-14- en U-17-klasse. Er zal op de vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld worden. Vrijdag vindt om 18.00 uur de opening plaats van dit toernooi. De verschillende winnaars van vorig jaar zullen weer van de partij zijn. Zo zal Regina Grant (winnaar U-8-klasse meisjes), Pawan Basdewsing (winnaar U-10-klasse), Marcel Wee Wee (winnaar U-14-klasse) ook van de partij zijn. Weliswaar zal Grant nu moeten uitkomen in de U-11-klasse en Wee Wee in de U-17-klasse vanwege hun leeftijd. Basdewsing zal zijn titel in de U-10-klasse wel kunnen verdedigen, alsook Deborah Egers in de U-17-klasse meisjes. U-17-kampioen Niaaz Salarbaks zal niet van de partij zijn. Hij moet uitkomen in de U-20-klasse. De U-20-kampioenschappen zullen later in het jaar gehouden worden.

error: Kopiëren mag niet!