Wangsabesari wordt RGB-minister

Het is vrijwel zeker dat Oesman Wangsabesari, parlementariër, de volgende minister wordt van RGB. Als dat gebeurt, krijgt dit ministerie in 7 jaar tijd 4 bewindslieden te verwerken. Dit besluit is genomen tijdens de coalitietop maandagavond.
De langstzittende bewindsman op dit departement is Michael Jong Tjien Fa geweest. Na hem mocht Martinus Sastroredjo de scepter zwaaien. Hij genoot er niet lang van, want na vier maanden werd hij de laan uitgestuurd. Toen zijn echtgenote een groot stuk land aanvroeg, was dat de bekende druppel voor president Desi Bouterse. Sastroredjo werd oneervol ontslagen.
Simon Martosatiman werd na hem benoemd tot minister. Ook deze thans zittende bewindsman kan de president niet bekoren. Hij wordt vervangen door Wangsabesari.
Op de kandidatenlijst van de Megacombinatie (MC) zal bij een eventueel ministerschap van Wangsabesari, Joan Dogojo als lid van De Nationale Assemblee worden toegelaten.

error: Kopiëren mag niet!