Suriname serieuze kandidaat organisatie ACP/EU-top

Parlementariër Oesman Wangsabesarie is ervan overtuigd dat Suriname de halfjaarlijkse ACP/EU-top in november zal mogen hosten. Op dit moment vertoeft een EU/ACP-delegatie in Suriname die de locaties  en faciliteiten, zoals hotels, security en internet,  voor de te houden top moet inspecteren. De delegatie die zaterdag terugkeert, zal haar bevindingen presenteren in een verslag aan het EU/ACP-bureau. Op de halfjaarlijkse top in mei dit jaar in Denemarken zullen de lidstaten op basis van de informatie vervat in het verslag beslissen of Suriname dit forum zal hosten. De kosten welke gepaard gaan met de organisatie van deze halfjaarlijkse  general assembly wegen evenwel niet op tegen de credits die Suriname daarvoor in de plaats krijgt, zegt Wangsabesarie.
Er worden ruim 500 participanten verwacht die zullen betalen voor alle diensten en faciliteiten, waarvan zij gebruik zullen maken.  Dit zorgt al voor een enorme  spin-off. De bekendheid die Suriname zal krijgen, zal een positief effect hebben voor de toerismeontwikkeling. Het organiseren van dit forum is voor het profileren van Suriname in de rij der naties heel belangrijk, zeker daar ons land  nu  een voortrekkersrol vervult in de Caricom. Suriname zal na Barbados, de Dominicaanse Republiek en Jamaica het vierde land zijn in Cariforum dat deze top organiseert. Wangsabesarie zegt dat de EU/ACP-delegatie tot nog toe tevreden is over wat zij heeft waargenomen. ‘We streven ernaar de top op een goede locatie te houden. De organisatoren bekijken de mogelijkheid om alle activiteiten rond deze general assembly te houden in Torarica. Er worden daarvoor nog gesprekken gevoerd met de Torarica Group.’

error: Kopiëren mag niet!