Nickerie krijgt kunstgrasvoetbalveld

De Suriprofs en de KNVB hebben in samenwerking met de Stichting Wilde Ganzen een euro 100.000 kostend kunstgrasveld gedoneerd aan het district Nickerie via de WINgroep. Het veld heeft een afmeting van 25 meters breed en 64 meters lang en kan een minivoetbalveld genoemd worden. Aannemingsbedrijf Baitali heeft de ondergrond gemaakt. Daarin zijn ook drainagebuizen gelegd, waardoor het veld ook in de regentijd bespeelbaar zal zijn. De afgelopen week zijn de lichtmasten en de generator geïnstalleerd en de komende week zal de kunstmat gelegd worden. Het is de bedoeling dat overdag de omringende scholen, het Dankerscentrum, centrum voor kinderen met een beperking gebruik van het veld kunnen maken. ’s Middags van 4 tot 6 uur mag de jeugd er voetballen en van 18.00 uur tot 23.00 uur is het beschikbaar voor verenigingen, bedrijven en andere groepen. De officiële opening van het minikunstgrasvoetbalveld zal eind mei plaatsvinden als de Suriporfs in Suriname zijn om te spelen in het Parbo Bier Cup-toernooi.

error: Kopiëren mag niet!