Ook geen Champions League Cup voor Barça

Chelsea leverde een defensieve topprestatie door zich ten koste van Barcelona voor de Champions League-finale te plaatsen. The Blues speelden 55 minuten met tien man, maar trokken een 2-2 remise over de streep. Barcelona stond na het heenduel met 1-0 achter en startte daarom in een hyperaanvallend 3-3-4 systeem aan de wedstrijd, die al snel het te verwachten beeld aannam. Barça drukte naar voren en Chelsea hield tegen. Het leverde de Catalanen al snel enkele kansen op, maar Lionel Messi schoot de eerste keer naast en vond een kwartier later Petr Cech op zijn weg.
Tien minuten voor rust vond Barcelona een weg door de Chelsea-muur. Isaac Cuenca legde vanaf de zijkant terug, waar Sergio Busquets klaar stond en binnenschoot: 1-0. Drie minuten later verloor Chelsea-captain John Terry het hoofd. Hij trapte zonder dat de bal in de buurt was naar Alexis Sánchez en kreeg direct rood. Na 44 minuten maakte Barça er 2-0 van via Andres Iniesta en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. De Catalanen speelden echter zo aanvallend dat zij achterin ruimte weggaven en daarvan profiteerde Chelsea. Het was Ramires die in de blessuretijd van de eerste helft een counter bekroonde met een prachtige stift: 2-1. Daardoor stond Chelsea bij rust virtueel in de finale.
Er was nog voldoende tijd voor Barça om zich te herstellen van de Chelsea-goal. Na rust miste Iniesta al snel een grote kans en na 48 minuten kreeg Barcelona een penalty. Het was Didier Drogba die een overtreding had begaan op Cesc Fàbregas. Messi plaatste zich achter de bal, maar miste ook deze kans en schoot op de lat. Het offensief van Barcelona werd naarmate de tweede helft vorderde steeds agressiever, maar Chelsea stond met tien man ijzersterk te verdedigen en gaf nauwelijks wat weg. Cuenca kreeg na 62 minuten een aardige kans, maar verder kwam Barça nauwelijks door de muur van gewapend beton die Chelsea had opgetrokken.
Negen minuten voor tijd dacht Barça de ban te hebben gebroken, maar een treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Zestig seconden later knalde Messi van buiten de zestien op de paal. Het was de aanleiding voor Barça om een wanhoopsoffensief te lanceren, waardoor het achterin nog meer risico’s nam. Het leidde ertoe dat invaller Fernando Torres vanaf eigen helft aan de buitenspelval ontsnapte en de 2-2 liet noteren. De Spaanse superspits, die al zolang met een vormdip kampt, kreeg een applaus van het volgepakte Camp Nou.

error: Kopiëren mag niet!