Acht jaar geëist in moordzaak politieagent Omzichtig

In de zaak waarbij de 22-jarige aspirant-agent van politie, Lorenzo Omzichtig, op 1 mei 2011 middels het toebrengen van messteken om het leven is gebracht, hoorde de 25-jarige Lionel P. een gevangenisstraf van 8 jaar tegen zich eisen. Omzichtig was op die bewuste zondagochtend  betrokken bij een steekpartij  nabij een café aan de Kleine Dwarsstraat. Hij werd met  een scherp voorwerp in de buikstreek gestoken. Als gevolg daarvan kwam Omzichtig te overlijden. De agent en de tegenpartij waren in een discotheek. Op een bepaald moment ontstond er een woordenwisseling tussen Omzichtig en Simeon, een vriend van Lionel.  Het geschil werd buiten voortgezet en de woordenwisseling ontaardde in een handgemeen. Lionel schoot zijn vriend te hulp. Op een gegeven moment kwam het dienstwapen van Omzichtig op de grond te vallen. Volgens de officier van justitie, Cynthia Klein, zou Lionel het wapen hebben opgeraapt en ermee zijn weggerend.  Omzichtig zou toen samen met Nielo, een kennis van Omzichtig,  de verdachte achterna zijn gegaan. Het gelukte beide mannen uiteindelijk  om Lionel te pakken te krijgen en hem het wapen afhandig te maken.  Lionel haalde een mes dat hij bij zich droeg, tevoorschijn en zwaaide in de richting van Omzichtig en Nielo. Nielo werd daarbij  geraakt aan zijn been en Omzichtig kreeg een steek in zijn buikstreek. Lionel zegt echter dat hij zich heeft verdedigd. Hij wist niet dat Omzichtig een politieman was.
De vervolgingsambtenaar achtte doodslag van Omzichtig en zware mishandeling van Nielo wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste dan ook een celstraf van 8 jaar met aftrek.
Advocaat Frank Truideman beroept zich op noodweer in deze zaak. Volgens de raadsman zou de verdachte op een beestachtige manier zijn mishandeld nadat het wapen was overhandigd. Ter verdediging had zijn cliënt toen met het mes gezwaaid. De advocaat verzocht rechter Alida Johanns om Lionel vrij te spreken. Op 10 mei 2012 wordt er in deze zaak vonnis gewezen.

error: Kopiëren mag niet!