Abena is binnenkort ex- minister

Minister Paul Abena van Sport en Jeugdzaken is straks ex-minister. De bewindsman heeft niet naar tevredenheid van president Desi Bouterse gefunctioneerd en mag binnenkort thuis blijven. Dat melden politieke bronnen deze krant.
Bouterse wees de A-Combinatie erop dat het departement door hem is gecreëerd en persoonlijk aan Abena is toegewezen. De bewindsman heeft de jeugdwensen van de NDP niet kunnen waarmaken en wordt nu bedankt. De NDP wil deze post zelf gaan invullen.
Ook Linus Diko wordt bedankt. Hij is door deze regering gewogen en te licht bevonden. Maar de AC mag dit ministerie beheren. Dit in tegenstelling tot de Pertjajah Luhur die het departement van Onderwijs en Volksontwikkeling moet verruilen met Handel en Industrie.
Intussen staat ook vast dat minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid binnenkort terug mag naar zijn poli.  Hij wordt ook bedankt. Het komt erop neer dat de BEP uit de regering wordt gekegeld.

error: Kopiëren mag niet!