Real Kaja in wachtkamer voor kampioenschap

De ploeg Real Kaja is verzekerd van Lidbondenvoetbal en het semi-kampioenschap van de Wanicasportorganisatie (WSO). Met de 2-1-overwinning op Guanini staat ze eveneens in een zeer riante positie om het kampioenschap te halen. Real Kaja is uitgespeeld en moet nu wachten op de resultaten van de wedstrijd Bermuda – Tjapanda woensdagavond. Indien Bermuda gelijk speelt of verliest is Real Kaja kampioen. Bij winst van Bermuda komt zij ook op 20 punten. Dan volgt een beslissingswedstrijd tussen Real Kaja en Bermuda voor het kampioenschap.
Stuward Adjako opende de score in de 10de minuut, Merion Pope maakte gelijk voor Guanini in de 29ste minuut. In de 35ste minuut besliste Adjako de wedstrijd door de 2-1 te scoren. Bermuda versloeg Slee Juniors met 2-1 na een 1-1-ruststand. Roche Pakoen scoorde beide goals van Bermuda, Tony Amania maakte de treffer van Slee Juniors.
Sunny Point en Inter Kaja maken ook nog kans op het semi-kampioenschap, maar dan in mindere mate. Sunny Point won afgelopen weekend met 3-2 van Jaw Jaw na een 1-1-ruststand. Rarrek Jonathan, Ivanildo Saling en Maikel Kwassie scoorden voor Sunny Point, Rocky Poeketie en Donovan Dieko voor Jaw Jaw. Inter Kaja versloeg Tjapanda met 2-0 door goals van Charlie Poeketie en John Amiemba scoorden voor Inter Kaja. Tandu won met 3-0 van Lawa VIP door doelpunten van Daniel Mahes (2x) en Elwin Pika.
De competitie wordt op woensdag en donderdag voorgezet met de laatste wedstrijden van de algemene ronde. Woensdag om 19.00 uur speelt Tandu tegen Sunny Point en om 21.00 uur Bermuda – Tjapanda. Op donderdag om 19.00 uur Guanini – Lawa VIP en om 21.00 uur Inter Kaja – Jaw Jaw.