Moordverdachte in zaak Abdoel in vrijheid gesteld

In de vroege ochtend van 28 februari 2012 werd het levenloze lichaam van de zeer populaire zanger Remie Abdoel aan de Waakhuyzenlaan aangetroffen. Aan het begin van het politioneel onderzoek waren twee manspersonen aangehouden die kort daarna zijn heengezonden. Gaandeweg het verdere onderzoek kwam de 24-jarige Andy B. als verdachte in beeld. Waarnemend korpschef Tjin Liep Shie had op een persmeeting gewag gemaakt van de aanhouding van Andy. Bij die gelegenheid deelde de korpschef mee dat er zeer ernstige bezwaren tegen deze verdachte bestonden en dat de politie heel dichtbij was om klaarheid te brengen in deze zaak die voor zoveel ophef in de gemeenschap heeft gezorgd.
Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) werd vanaf toen het onderzoek voortgezet. De door Andy in arm genomen advocaat, John Ferdinand, was aanvankelijk niet bereid om inhoudelijke mededelingen te doen over de rechtspositie en eventuele betrokkenheid van zijn cliënt. Gisteren was de raadsman daartoe wel bereid. Van advocaat Ferdinand vernam Dagblad Suriname dat de van moord verdachte Andy op last van het OM in vrijheid is gesteld.
Ferdinand deelde mee dat de justitie in de periode waarin hij geen mededelingen over de zaak wilde doen, allerhande onderzoekingen heeft verricht waarbij de verklaringen van zijn cliënt werden getoetst en nagetrokken.  Naar zeggen van de advocaat hebben al die onderzoekingen geen afdoend bewijs opgeleverd omtrent de betrokkenheid van Andy bij de moord op Abdoel.
Met de invrijheidstelling van deze verdachte staat de moord op Remie Abdoel nog steeds te boek als een onopgeloste zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!