Twee dodelijke verkeersongevallen op Tawajariepolderweg

Het komt niet vaak voor dat meerdere dodelijke verkeersongevallen op verschillende tijdstippen op een dag op dezelfde weg plaatsvinden. Dit gebeurde zaterdag wel aan de Tawajaripolderweg, de verbindingsweg tussen het Magentakanaal en Uitkijk. In de vroege ochtend overleed een bromfietsers als gevolg van een aanrijding met een autobus, in de middaguren overleefde een autobestuurder een ongeval, waarbij hij met zijn auto in de trens belandde, niet. Met deze twee verongelukten komt het aantal verkeersdoden op 26 te staan.
In de vroege ochtend van zaterdag heeft de 34-jarige Steven Budhai als gevolg van een aanrijding het leven gelaten. De Nederlander Budhai was op de brommer toen hij omstreeks half vijf in de ochtend werd aangereden door een autobus aan de Tawajariepolderweg ter hoogte van de stalen brug. Bij aankomst van de ambulance bleek Budhai reeds te zijn overleden aan de opgelopen  verwondingen. Volgens de autobestuurder zag hij de bromfietser plotseling op zijn rijhelft. Ook had de bromfiets volgens hem geen verlichting, zegt politiewoordvoerder, inspecteur Humphrey Naarden. Met de dood van Budhai is de verkeersbarometer gestegen naar 25. De verdere afhandeling van de zaak is overgedragen aan de verkeersunit van Wanica. De bestuurder is in het bezit van een geldig rijbewijs.
Anandkoemar Sardjoe is zaterdagmiddag aan de verdrinkingsdood gestorven. Rond drie uur in de middag reed een fietser over dezelfde Tawajariepolderweg, toen hij plots een witte stationwagen in de sloot zag. De politie werd gealarmeerd. Er kwam een sleepwagen aan te pas om de auto uit de sloot te halen. Het ongeluk heeft zich niet ver van het incident voorgedaan, waar de  brommer dezelfde ochtend het leven had gelaten als gevolg van een aanrijding. Sardjoe was 45 jaar oud en is de 26ste verkeersdode. In leven was hij onder meer bekend als de kaartverkoper van de Livorno Sportorganisatie (LSO) en stond bekend als Anko. Op die bewuste dag was hij op weg naar zijn kostgrondje te Hamburg, Saramacca. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter. Sardjoe wordt vrijdag gecremeerd.

error: Kopiëren mag niet!