Jongeren Rahemalbuiten krijgen Nederlandse Award

In navolging van de regisseur hebben vrijdag ook alle artiesten van de toneelgroep van de Jongerenvereniging Rahemalbuiten een award in Nederland ontvangen. De toneelgroep heeft zondag het laatste optreden in Nederland gehad. Overal waren er volle zalen. Muzikaal entertainment in de vorm van baithak gana werd verzorgd door Radjesh Sewnanden. De Surinamers in Nederland hebben flink genoten van het toneelstuk: Facebook aur BlackBerry ke madja, vrij vertaald de prijs (consequenties) van Facebook en BlackBerry. De artiesten zijn Perdiep Dodha, Kiran Bissessar, Anand Ramdien, Djietindra Ladi, Vinay Dhanpat, Janita Moektimisier, Sharmila Kalidien, Nirmala Nakched en Radhima Raghoebarsing. In Suriname heeft de groep 14 optredens gehad en in Nederland waren er 6 optredens in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. De toneelgroep keert vandaag terug naar Suriname. De award kwam van Hemant Lachman en Soeresh Chotoe van Milan Zuiderpark. Het toneelstuk levert een bijdrage aan de bewustwording bij jongeren. In het toneelstuk wijst men onder meer op de gevaren van Facebook en BlackBerry.
Widjai Khoenkhoen

error: Kopiëren mag niet!