Nationale Gebedsdag voor Kindreen

Gisteren ging de eerste Nationale Gebedsdag voor Kindreen van start in de Congreshal. Kerkelijke werkers kwamen per district naar voren met 5 gebedspunten die zij aankaartten als de meest urgente noden waarmee zij dagelijks in het veld worden geconfronteerd. Landelijk was het meest voorkomende gebedspunt sexueel misbruik van kinderen, het tweede was onderwijs. Zowel volwassenen als kinderen deden actief mee. Uit alle 10 districten van Suriname waren er vertegenwoordigers, die vaak ontroerende bijdragen leverden, zoals Sana Belmar wiens gebed uitmondde in een aangrijpende zingende hartkreet aan God voor de kinderen van zijn district Brokopondo.
Leerkracht en kinderwerker Karin uit Nickerie was al twee jaar niet maar Paramaribo gekomen. “Ik hou niet van reizen, maar voor de kindreen doe ik het.”  Absoluut hoogtepunt was het ontroerende gebed van Kawita Bachoe, een tienermeisje uit Kinderhuis Samuel, dat op ontroerende authentieke wijze bad voor de kinderen van Paramaribo. Voor deze dag werd ook een speciaal themalied gecomponeerd door Eddy en Jennifer van Braam en gezonden door het Lob Makandra Kinderkoor uit Santopolder.  Minister Paul Abena en de assembleeleden Andre Misiekaba en Carl Breeveld waren ook aanwezig. Abena zegde de initiatiefnemer Stg. Weid  Mijn Lammeren een bijdrage ad SRD 15.000 toe voor het kinderwerk.

error: Kopiëren mag niet!