Commissariaat Para en OW werken aan structurele oplossing

De regen en het zware verkeer maken dat de weg naar het achterland van Para vooralsnog onbegaanbaar is voor het verkeer. Gisteren is met man en macht gewerkt aan het dichten van kuilen in de weg, maar transporteurs met zwaar materieel hebben zich in de late avond begeven op de weg, waardoor deze kuilen weer zijn ontstaan. De districtsleiding vernam van omstanders dat er in de vroege ochtend  zware trucks zijn vastgelopen, maar die werden voor de schemering weggehaald door een graafmachine. Van deze overtreders is er geen informatie, maar de schade die zij aan de weg brachten, is groot. Zij hebben een groot gat dat hersteld was nabij Marinalex helemaal omgeploegd.
Het ministerie van Openbare Werken en het commissariaat van Para zijn drukdoende de weg weer berijdbaar te maken. Er is gekozen voor een structurele aanpak van de weg, waarbij er gewerkt wordt met deskundigheid en kwaliteitsmateriaal om de kuilen weg te werken. Haukes NV, die ook werkzaamheden verricht aan de bruggen die deze weg ontsluiten, levert ook een wezenlijke bijdrage. Enkele houttransporteurs hebben met eigen middelen het weggedeelte tussen Moeroekreek en de afslag naar Bigi Poika gerehabiliteerd. Dit, met het oog op de start van de school komende maandag.
Dit weekend wordt er doorgewerkt. De Milieu- en Gezondheidsdienst  van het commissariaat Para zal dit weekend alle vuil dat gedumpt wordt  door bezoekers van de vakantieoorden in het achterland van Para, opruimen. ‘Het is van belang om een schoon milieu te hebben, omdat het toerisme een grote inkomstenbron is voor Para, maar het is ook belangrijk voor het drinkwater dat gewonnen wordt in Para’, zegt Marvin Moesan van het Burger Informatiecentrum van Para.
Districtscommissaris Jerry Miranda hoopt dat  de weg naar West-Suriname maandag opengesteld wordt voor verkeer boven 4 ton. Transporteurs moeten hiervoor een ontheffingsbrief van het commissariaat hebben.

error: Kopiëren mag niet!