Boma Star wint topper van Takdier Boys

De topper van week in de SVB-eersteklasse ging tussen Takdier Boys en Boma Star. Voor de wedstrijd stonden beide ploegen op een gedeelde derde plaats met 26 punten, met de mogelijkheid dat de winnaar van deze wedstrijd de tweede plek overneemt van Randjiet Boys.
De wedstrijd begon heel fris waar beide ploegen scoringskansen kregen om hun ploeg op een voorsprong te brengen. In de 20ste minuut brak Rodney Dalfour de 0-0-stand en zette middels een goed genomen penalty Takdier Boys op een 1-0-voorsprong. Maar Boma Star gaf de hoop niet op en kwam heel sterk terug. En binnen drie minuten was het raak, want Alfredo Finkie trok de stand weer op gelijke hoogte. Hij scoorde 1-1 voor Boma Star. Dit bleek later ook de ruststand te zijn.
In de tweede helft nam Boma Star het initiatief om de overwinning te behalen en zoals verwacht was het de topscoorder van de Eersteklasse, Jelany Djemisie, die Boma Star op een 2-1- voorsprong zette in de 69ste minuut. Hierna opende Takier Boys een fel offensief, maar kon de gelijkmaker niet scoren. In tegendeel was het Djemisie, die de mokerslag bezorgde  en Boma Star naar een 3-1-overwinning schoot in de 89ste minuut.
Santos wist de drie punten in Nickerie te houden, door met 3-2 te winnen van Inter Rica. De Nickerianen stonden weliswaar met 0-2 achter. ACoconut blijft het goed doen in de Eersteklasse en stijgt helemaal naar de derde plek. De Lidbondenkampioen 2011 wist met 5-2 te winnen van FCS Nacional.