Hoofdverdachte had mogelijk aandelen in FC Barcelona

De hoofdverdachte in de grootscheepse internationale handel in cocaïne is een fervente aanhanger van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona. Camp Nou was in feite een ‘vakantiehuis’ voor de 43-jarige S.W., meer bekend als Piet. Men spreekt zelfs over dat hij aandelen had bij Barca. Samen met zijn makker, de 38-jarige F.U., bezocht hij bijna alle topwedstrijden van Barcelona in Camp Nou, de thuishaven van deze club. Deze twee verdachten zijn ook gearresteerd in Barcelona, toen ze de Champions League –wedstrijd Barcelona – AC Milan bijwoonden. De heren maken deel uit van de vijf verdachten die aangehouden zijn door de Nederlandse justitie op verdenking van de uitvoer van ruim 2000 kg cocaïne. Deze vracht is sinds 2010 in drie ladingen getransporteerd naar West-Europa.
De verdachten zouden veel hebben gereisd, onder meer naar Zuid-Amerika, voor ontmoetingen met zakenpartners. Daarbij zouden ze businessclass hebben gevlogen, in luxe hotels hebben gelogeerd en voetbalwedstrijden, popconcerten en het carnaval hebben bezocht. De vijf die zijn aangehouden, worden verdacht van de aanschaf en het vervoer van en de handel in grote partijen cocaïne in Zuid-Amerika en Afrika. De drugs moesten uiteindelijk naar West-Europa. Verder zou de organisatie grote hoeveelheden geld hebben witgewassen. Het onderzoek begint in 2010, toen in de haven van Rotterdam in een container met whisky 1.017 kilo coke werd gevonden. Het ging verder met onderzoek naar het transport van 400 kilo naar Hongkong en een vangst van 1.500 kilo cocaïne in Kaapverdië.

error: Kopiëren mag niet!