Botendief moet anderhalf jaar cel uitzitten

De 20-jarige Jean Boursoleil moet anderhalf jaar brommen wegens diefstal. Boursoleil werd verdacht van drie strafbare feiten. In de maand april van het vorig jaar zou de verdachte samen met nog een persoon 17 vaten brandstof en een emmer smeerolie hebben weggenomen. Op 25 augustus en op 24 oktober heeft de verdachte tezamen en in verenging ook nog twee boten verduisterd. Een getuige die werknemer, is van de benadeelde, heeft de handelingen van de verdachten meegemaakt. Hij heeft de politie alles doorgespeeld.
De openbare aanklager Nirmala Maikoe had 2 jaar celstraf tegen de verdachten gevorderd. Zij achtte alle feiten wettig en overtuigend bewezen. De verdachte had in eerste instantie alle feiten bekend. Later is hij terug gekomen op zijn verklaring.
Advocaat Nacatia San A Jong had op de vorige zitting toegegeven dat haar cliënt wel betrokken is bij de verduistering van de twee boten van de Chinees.
De kantonrechter achtte het wegmaken van de brandstof en smeerolie niet bewezen, maar de andere twee zaken wel. De magistraat veroordeelde Boursoleil tot een gevangenisstraf van een jaar en 6 maanden met aftrek. De rechter mitigeerde de eis dus met zes maanden. Boursoleil blijft het resterend deel van zijn straf uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!