Voorwaarts bekert verder

De tweede ronde van de SVB-bekercompetitie is ten einde gekomen. Zo speelden Voorwaarts en Boma Star de laatste bekerwedstrijd van de tweede ronde. De geel-zwarte formatie van de Hoofdklasse begon deze wedstrijd heel goed en oefende vanaf het eerste fluitsignaal heel veel druk uit op Boma Star. De laatstgenoemde werd letterlijk naar achteren gedrukt. De jongens van Magentaweg konden gewoon niet omgaan met de druk en Urvin Remak maakte gretig gebruik hiervan en zette Voorwaarts op een 1-0-voorsprong in de 10de minuut. Toen pas werd Boma Star wakker en begon beter te spelen. Want zeven minuten later was het Alfredo Finkie die een hoekschop rechtstreeks in het doel krulde. Voorie doelman Sergio Aalse verkeek zich en Boma Star kwam op gelijke hoogte.
Na deze gelijkmaker voerde Voorwaarts de druk weer op en het was Theodorus Sijpenhof die in de 23ste minuut er 2-1 van maakte. De vrije trap van Sijpenhof kwam tegen de deklat aan, maar de rebound kwam tegen de rug van Boma Star-doeman Vishrant Harangi en de bal verdween het doel in. Een heel ongelukkig moment voor Harangi. Kort voor rust moest Voorie verder met 10 man. Daninhio Gill probeerde de bal met de hand te scoren en kreeg hiervoor terecht de gele kaart, maar voor zijn pech was dit zijn tweede gele kaart. Dus hij mocht vroegtijdig gaan douchen.
In de tweede helft was het na twee minuten raak voor Boma Star. Rouche Emanuelson schoot de bal tussen de benen van Sergio Aalse voor 2-2. Na dit doelpunt begon Boma Star een beetje nonchalant te spelen en Voorie strafte dit af door twee doelpunten te scoren binnen 4 minuten. In de 53ste minuut schoot Angero Renfrum de vrije trap buiten bereik van Harangi en in de 57ste minuut strafte Theodorus Sijpenhof een verdedigingsfout van Boma Star af door gewoon de bal in het doel te tikken voor 4-2.
Hierna voerde Boma Star weer de druk op en opende een fel offensief tegen de 10 man spelende Voorwaarts. In de 65ste minuut trok Lorenzo Pinas van Boma Star de bal voor, maar voor zijn geluk blunderde doelman Sergio Aalse en de bal verdween in het doel voor 4-3. Hierna kreeg Boma Star nog kansen om de wedstrijd tenminste op gelijke hoogte te brengen, maar de spitsen waren niet koelbloedig genoeg. Hierdoor wist Voorwaarts een heel moeilijke wedstrijd te winnen van Boma Star met 4-3 en plaatst zich voor de derde ronde van de SVB-bekercompetitie. De volgende tegenstander in de bekercompetitie van Voorwaarts zal niemand anders zijn dan de koploper van de Eersteklasse SNL.