Vishnudatt: ‘Nederland moet ophouden met zijn dubbele moraal’

Theo Vishnudatt vindt dat Nederland de laatste moet zijn die over mensenrechtenschendingen praat. Het land zijn verleden en ook hedendaagse verwikkelingen handelen over mensenrechtenschendingen. ‘Deze Nederlanders moeten ophouden met hun dubbele moraal. Ze moeten hun handen in eigen boezem steken en kijken naar hun eigen verleden.’
Vishnudatt zegt dat Nederland in Suriname op grote schaal mensenrechten heeft geschonden. ‘Maar vooral in Indonesië waar de bodem nog steeds rood is van het bloed. Nederland maakt zich zorgen om mensenrechtenschendingen, maar op hun luchthaven betasten ze mensen tot zelf in hun kruis en plaatsen hun vingers in allerlei gaten. Dat is een dubbele moraal en een gespleten tong.’
Het lid zegt dat Suriname nu een zelfstandige natie is die haar ontwikkeling in eigen handen heeft. ‘Er wordt nu vooruitgang geboekt. Wat Nederland in 300 jaar niet heeft kunnen doen, doen we nu in enkele jaren. Broodnodige infrastructuur  heeft Nederland niet kunnen bouwen. Maar dat is bewust gedaan om invulling te geven aan hun verdeel- en heerspolitiek. Wij vertikken dat voort te zetten. We willen eenheid en eensgezindheid.’
‘Wij hebben al lang het signaal gegeven dat wij voor onze ontwikkeling anders zijn georiënteerd. Onze oriëntatie is in de regio, China en Indonesië. Heeft Holland dat niet door? Ze moeten goed beseffen dat juist door die oriëntatie wij met grote sprongen vooruit gaan.’

error: Kopiëren mag niet!