Minister Martosatiman: ‘Ik ben de minister daar’

Minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) zal de scepter blijven zwaaien over dit ministerie. ‘Als een minister het meest besproken wordt, dan ben ik het, maar van mijn politieke voorzitter, van de vicepresident en de president heb ik niets officieels vernomen.’ Reeds geruime tijd doen  geruchten de ronde dat Martosatiman een pas op de plaats zal moeten maken. Volgens de RGB-topman krijgt hij de volle ondersteuning van zijn partijvoorzitter Willy Soemita om zijn werk als minister uit te oefenen. ‘Ik ben de minister daar.’
Martosatiman zegt desgevraagd dat hij vanaf zijn aantreden tot heden meer dan 3.000 gronduitgiftes heeft gedaan. ‘Zolang alles correct is, is er niets aan de hand en gaat alles gewoon door.’ Voor wat de chaotische situatie betreft bij de gronduitgiftes zegt de minister dat er hard aan wordt gewerkt om dit alles weg te werken. ‘Ik heb wel geconstateerd dat de administratie nog heel erg slecht is.’
Dagblad Suriname sprak ook met de RGB-bewindsman over zijn politiek huis, de KTPI. Volgens Martosatiman is de splitsing binnen de KTPI wel heel jammer. ‘Het is niet bevorderlijk voor de partij maar sowieso ook niet voor de coalitie.’ Op de vraag of hij en DNA – lid Oesman Wangsabesari  nog vrienden zijn, zei Martosatiman het volgende. ‘Hoe dit zich heeft voorgedaan, kan je niet zeggen dat wij nog goede vrienden kunnen zijn.’ Over het lid Refano Wongsoredjo zegt de bewindsman: ‘Die heeft duidelijk partij gekozen en dat is ook niet bevorderlijk voor de partij.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!