Leo Klinkers stapt op als adviseur kabinet vp

Leo Klinkers is niet langer verbonden als adviseur op het kabinet van vicepresident Robert Ameerali.  Hij is tot dit besluit gekomen, omdat hij het niet eens is met de laatste verwikkelingen rond de  amnestiewet. Klinkers verwoordt het met te stellen dat hij  “ernstig morele bezwaren” heeft tegen de gang van zaken, aldus Starnieuws.
Klinkers is een Nederlandse bestuurskundige die in Suriname woont en werkt. Hij heeft het bureau Klinkers & Hovens Public Policy Consultants opgezet in Nederland, waar hij directeur van is. Klinkers is in Suriname directeur van adviesbureau Fayalobi. Hij kwam in het nieuws vanwege een brief aan D66 fractievoorzitter en Tweede Kamerlid Alexander Pechtold, waarin hij een pleidooi hield voor staatshoofd Desi Bouterse en Ameerali. Ex-president Ronald Venetiaan leverde heftige kritiek op Klinkers die een enorme sneer had gegeven aan de vorige regering, die volgens hem een chaos had achtergelaten.
Het werk van Klinkers op het kabinet van vicepresident Robert Ameerali hield in dat hij problemen moest analyseren en oplossingsmodellen moest aandragen op staatsrechtelijk, bestuursrechtelijk en bestuurskundig gebied.  Hij moest bijdragen aan het creëren van meer rechtsstatelijkheid van de overheid en aan een efficiënter en effectiever werkende overheid.
In zijn brief welke eerder door Starnieuws  is gepubliceerd, schreef hij:  “Bouterse en Ameerali hebben maar één doel: ordening aanbrengen in een land dat door jarenlang wanbestuur, vooral van de twee voorafgaande regeringen, op de rand van rechteloosheid is beland. Het was hier free for all, een soort wilde westen waar de sterkeren en de slimmeren alles en iedereen, en met name wet en gezag, naar hun hand wisten te zetten. Bouterse kwalificeerde dit als ‘we zitten in een grote rotzooi, maar die hebben we zelf gemaakt, dus die moeten we ook zelf oplossen.’ Hij heeft daarom ordeningsprojecten gelanceerd.”

error: Kopiëren mag niet!