Misiekaba vraagt aandacht voor PCS-projecten

Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft acute opvang voor mensen die geestesziek zijn. Het PCS beschikt over ruimte en over personeel. Maar door gebrek aan financiering kan de opvang niet geoperationaliseerd worden. De waarnemend fractieleider van de NDP, Andre Misiekaba, vraagt de regering om hieraan aandacht te besteden. Behalve deze vorm van opvang biedt het PCS ook begeleiding tot aan huis. In het afgelopen weekend zijn er 68 huisbezoekjes afgelegd. De huisbezoeken worden niet gefinancierd. Volgens Misiekaba heeft het PCS als beleid om de begeleiding zoveel als mogelijk in de vertrouwde omgeving  te laten plaatsvinden. De huisbezoeken kosten veel geld. Misiekaba vraagt de regering om mogelijkheden te creëren, zodat dit project verder uitgebreid kan worden.

error: Kopiëren mag niet!