Stafleden EBS nog op non actief

Twee stafleden die op non actief zijn gesteld bij de Energiebedrijven Suriname (EBS), hebben hun werkzaamheden nog steeds niet hervat. De stafleden behoren tot de groep van 15 EBS’ers, die na een staking vorig jaar november door de directie op non actief zijn gezet. Inmiddels is deze strafmaatregel teruggedraaid. De directie had voor deze groep zelfs ontslagaanvragen voorbereid. Op de twee stafleden na zijn alle werknemers ondertussen weer aan het werk. Dit betekent dat zij al ruim een half jaar op non actief zijn. Voorzitter  Steve Geerlings van de personeelsbond bij  EBS zegt deze zaak eerder te hebben besproken  met de directie. Het is de bedoeling deze kwestie deze week weer bespreekbaar te maken.
De bond vernam dat de stafleden weer een schrijven hebben ontvangen van de leiding, waarin vermeld staat dat er verder onderzoek wordt gedaan naar hun aandeel in de acties van november laatstleden. Het onderzoek zou volgens de strekking van de brief mogelijk negatief uitvallen voor de stafleden.  Geerlings deelt Dagblad Suriname mee dat het bestuur het niet zo zal laten, maar zich zal ontfermen  over de  stafleden. Het bondsbestuur, dat eind januari het roer overnam van ex-voorzitter Imro Belliot, treft inmiddels voorbereidingen voor het indienen van een nieuw cao-pakket. In het pakket is opgenomen aanpassingen op het loon en verdere verbeteringen in de secundaire voorzieningen voor de medewerkers. Geerlings wil nog niet kwijt hoeveel procent loonsverhoging gevraagd zal worden. Het bestuur heeft hierover reeds vergaderd met de leden en er zijn verschillende voorstellen gedaan. Het bestuur hoopt op korte termijn het pakket in te dienen bij de directie.

error: Kopiëren mag niet!