Situatie Coronie genormaliseerd

Het district Coronie heeft weer water. De situatie is langzaam maar zeker aan het normaliseren. De waarnemend president, Robert Ameerali, is zondag afgereisd naar Coronie en heeft gelijk stappen ondernomen met betrekking tot de watervoorziening in Coronie. Op aandringen van Ameerali werd besloten om de besturing van het waterstation zo snel als mogelijk aan te sluiten op het staatsnet. Ivan Wormer, hoofd Dienst Watervoorziening, is maandagochtend aangekomen in Coronie en heeft gelijk contact opgenomen met EBS. Die hebben de kabels van het staatsnet aangesloten op de besturing van het waterstation Coronie. Het station draait nu zonder een generator. Na de brand werd op zaterdag een generator met een voltage van 60 kva vervoerd naar Coronie om als back-up te dienen. Volgens districtscommissaris Harriet Ramdien is er een testdraai gedaan die succesvol is geweest. De generator blijft fungeren als een back-up.
Het kokosdistrict was sinds vrijdagavond verstoken van water, als gevolg van een brand die de powerhouse had verwoest. Volgens ingewijden kan er niet gesproken worden van een powerhouse, omdat die er niet was. Het was meer een besturing van het waterstation vanuit een kantoor.
Inmiddels is het ministerie van Openbare Werken bezig in opdracht van de waarnemend president om een ontwerp klaar te leggen voor het bouwen van een powerhouse.

error: Kopiëren mag niet!