Goudsmid beroofd van 2kg gouden sieraden

De goudsmid Brahmanand Raghoenath Panday zal de dag van vrijdag 13 april 2012 nooit vergeten. Raghoenath Panday heeft een stand onder de markt te Nieuw Nickerie. De sieraden laat hij nooit achter in de stand. Elke middag neemt hij deze mee en brengt ze de volgende dag weer terug, vertelt de broer van het slachtoffer, Manish Raghoenath Panday.  Het slachtoffer was zich rond zeven uur in zijn benedenwoning aan het klaar maken, toen hij plots werd overvallen door twee gemaskerde mannen die ook nog gewapend waren. Zijn drie tienerdochters waren boven in de woning en zijn gelukkig van niets getuige geweest, zegt de oom. Ook zijn vrouw was reeds naar het werk vertrokken.
Volgens de jongere broer van het slachtoffer hielden de criminelen zich waarschijnlijk in de kippenren achter op het erf schuil, totdat zij hun kans schoon zagen om toe te slaan.  De goudsmid werd geslagen op zijn hoofd en aan handen en voeten gekneveld. “Pe a monie nanga gowtu de”, waren de woorden van de rovers. Raghoenath Panday die alles al gereed had in de auto, vertelde het dan ook direct. De rovers vroegen naar de autosleutel. De rovers gristen de sleutel uit de broekzak van de goudsmid. Hierna kwamen twee andere mannen het erf oplopen. Om zich te vergewissen of de buit werkelijk in de auto lag, maakten zij de kofferbak open en inspecteerden de tas. Twee van de rovers namen plaats in de witte Nissan Sunny en reden in volle vaart weg, terwijl de twee anderen de plaats te voet verlieten. De auto werd na twee uren teruggevonden aan de Larecoweg, dichtbij Surland.
Volgens Manish Raghoenath Panday lijdt zijn broer zeker een schade van dichtbij de SRD 400.000. De sieraden hadden een totaalgewicht van meer dan 2 kg. Behalve de sieraden zaten er ook nog in de tas SRD 1800, US$ 200 en € 50. Dit geval heeft zich voorgedaan aan de  H.N. Van Dijkstraat in Nickerie. Raghoenath Panday vertelt dat zijn broer als gevolg van dit trieste voorval is ‘getraumatiseerd’. De vraag is hoe hij nu verder moet. Met de verkoop en het repareren van de sieraden verdiende Raghoenath Panday zijn dagelijks brood. Nu is hij alles kwijt. De rovers zijn nog voortvluchtig. De politie is bezig met het onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!