Belangrijke fase aangebroken bij NGVB

Bij de NGVB gaat dit weekend ongetwijfeld de belangrijkste fase van het voetbalseizoen in.  In drie speelweekeinden zal de beslissing moeten vallen wie eindelijk de kampioen of semikampioen wordt. Het voetbalminnend publiek van de NGVB mag zich dan ook op maken voor zes topkrakers, waarbij Botopasie, Flora en PVV ongetwijfeld de hoofdrol zullenspelen. Jong Aurora zal in deze fase de ploeg zijn die op de loer zal liggen, om toch nog  het minimale eruit te halen, namelijk het semikampioenschap. Maar tussen dit alles door heeft de ploeg van Botopasie op dit moment de beste kaarten in handen. Ze bezit bij aanvang van deze cruciale fase een vijfpunten voorsprong (36 pnt. uit 12)  op de naaste concurrenten  Flora (31 pnt. uit 12) en PVV (31 pnt. uit 13).
Jong Aurora, de vierde kanshebber, heeft nu 27 punten uit 12 wedstrijden. Een gekwalificeerde prognose is zeer moeilijk vaste te stellen. Wie uiteindelijk de titel zal behalen, daar het kampioenschap naar elk ploeg zou kunnen uitgaan. Deze menig deelt ook Orsinie Jabini, trainer van de koploper Botopasie. ‘We zijn hoopvol gestemd, maar het wordt een zeer moelijk karwei  voor ons. En waarom zeg ik dat, omdat er binnen twee weken maar liefst vijf harde wedstrijden gespeeld moet worden. En waarvan  tegen drie kandidaten  die alleen  recht maken op het kampioenschap. Maar de eerste horde  voor ons blijft ongetwijfeld de dorpstrijd tegen Jong Aurora.’
Trainer Rodney Oldenstam  van Flora was echter wat zuinig in zijn visie over de komende  wedstrijden. ‘Flora zal deze kans niet zomaar voorbij laten gaan. Ons grootste doel is om wederom terug te keren in de topsectie van de SVB. Dus we komen om te winnen en voor niets anders. Maar de bal is rond en die kan alle kanten op gaan. Als je blijft winnen behoud je het verschil met tegenstander en dan is het uit spelen van de competitie’, zegt trainer Oldenstam.
Hoofdtrainer Percy de Baas, die samen met  assistent trainer Paul Pique, de leiding heeft bij PVV zegt, dat de wedstrijd tegen Flora de bepalende factor voor zijn ploeg is. Beide ploegen kwamen in de eerste ronde tot een 1-1 gelijkspel. ‘We moeten zonder meer deze wedstrijd winnen, willen we nog in de race blijven voor het kampioen of semikampioenschap. Dus voor ons mogen er geen puntenverlies meer in het spel zijn. De overwinning op Flora maakt voor ons de weg open om door te drukken naar het eind doel. We gaan niet kijken naar de onderliggende  resultaten van de andere tegenstanders. Voor ons geld dat we  goede resultaten behalen  om  te komen tot het  semi – kampioen of  kampioenschap.  Maar we spelen voetbal en we houden rekening met alle facetten van het spel en dat is nauw juist voetbal.’
De eerste horde in deze fase begint zondag met de ontmoeting om 10.00 uur tussen  Puwa Nani – Napoli, om 12.00 uur Botopasie – Jong Aurora en om 14. 00 uur  PVV versus Flora.

error: Kopiëren mag niet!