Semo heeft langere historie dan gedacht

Wie gedacht had dat de ploeg van SV Semo pas is komen kijken in de voetbalwereld, heeft het glad mis. De huidige titelkandidaat in de competitie bij de Sportorganisatie Leidingen en Omgeving (Solo) is opgericht in 1980. Dit vertelt voorzitter Eduard Maasie aan Dagblad Suriname. Volgens Maasie was er een jongerenorganisatie in het dorp Semoisi, genaamd SJO (Semoisi Jongerenorganisatie). Uit deze organisatie kwam een voetbalvereniging voort, die de naam droeg van Sem Negro. Zij sloten zich aan bij de Livornosportorganisatie (LSO) en kwamen jarenlang uit in de Tweedeklasse van deze bond. ‘Tot 1994 hebben we gespeeld bij de LSO, alvorens de ploeg een tijdje stillag, zegt de voorzitter van de ploeg uit Semoisi, die iets voorbij Marchallkreek te Boven-Suriname ligt.
In het jaar 2006 hebben we het voetbalteam nieuw leven ingeblazen en sloten we ons aan bij de Voetbalbond Paramaribo Centraal (VBPC). Maar reeds na een jaar kwam de competitie van de VBPC stil te liggen vanwege een conflict met de SVB. ‘De ploeg is daarna verhuisd naar de Solo, 4 seizoenen terug. In ons eerste seizoen verrasten we vriend en vijand door semi-kampioen te worden en mee te doen aan het Lidbondentoernooi’, zegt Maasie. ‘In het 2de en 2de seizoen vielen we net buiten de boot. Nu zijn we bezig aan een ijzersterk seizoen met een heel nieuw en verjongd team. Op een drietal 30-plussers en een paar jongens onder de 22 jaar, bestaat de rest van het team uit jeugdspelers. .
Semo heeft zich in de competitie van de Solo met nog een ronde te gaan verzekerd van de 1ste plaats in de algemene ronde en daarmee ook de 2 bonuspunten. Zondag speelt ze haar laatste wedstrijd in de algemene ronde tegen Inter Milan om 16.00 uur. In de eerste ronde had Semo met 7-0 gewonnen van de semi-kampioen van vorig jaar. Op zondag werkt de Solo haar laatste wedstrijden af. Om 12.00 uur speelt Amar Deep tegen Kwarasangsportvereniging (KSV), waarna om 14.00 uur Selection uitkomt tegen hekkensluiter The Friends. Semo, Selection, Amar Deep en Inter Milan zitten al in de finaleronde, dat volgende week van start gaat. Semo heeft de 2 bonuspunten al binnen, Selection zal hoogstwaarschijnlijk de tweede plaats bezetten en daarmee ook de ene bonuspunt pakken.

error: Kopiëren mag niet!