Vrije vogel gaat weer de bak in

De voorlopig in vrijheid gestelde Michel Mangar werd wederom aangehouden. Aan de verdachte wordt oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal ten laste gelegd. Kantonrechter Dinesh Sewratan had op de vorige zitting de gevangenneming van de verdachte gelast. Op die dag verscheen de verdachte echter niet op de zitting alhoewel zulks van te voren was afgesproken. De rechter  wilde een getuige confronteren met de verdachte. Vanwege zijn afwezigheid kon de confrontatie niet doorgaan. De rechter tilde heel zwaar hieraan en gelastte zijn onmiddellijke gevangenneming.  De magistraat had afspraken lopen met de verdachte. De voorwaarde was dat de verdachte  op elke zitting aanwezig moest zijn. Omdat hij zijn belofte niet is nagekomen, is hij weer aangehouden.
De openbare aanklager Duncan Nanhoe achtte oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal, wettig en overtuigend bewezen. De verdachte heeft een ID-kaart van een man verduisterd. De diefstal werd in Saramacca gepleegd. “Ik heb zijn naam gekocht”, gaf Mangar op de zitting aan. Dit verhaal werd door het Openbaar Ministerie betiteld als te zijn een ‘Indianenverhaal’. De officier van justitie (OvJ) eiste voor het feit dat gepleegd was in Paramaribo, een straf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met aftrek. Voor de diefstal van de ID-kaart in Saramacca eiste hij een straf van 6 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek. De magistraat nam de eis van de OvJ over en veroordeelde Mangar conform de eis. De veroordeelde moet nog bijkans een maand achter slot en grendel blijven.

error: Kopiëren mag niet!