Reuze anaconda van 6 meter gekapt

Vader Mahinderkoemar Nanhoe en zoon Vernon Nanhoe hebben op Stille Zaterdag een reuze anaconda (aboma) gekapt op hun veeteeltbedrijf. Tegen half zes in de middag ontdekte men de 6 meter lange slang op de kippenkwekerij van de familie Nanhoe aan de Javaweg. De anaconda had een schaap gewurgd. Het is de tweede anaconda die in 4 dagen tijd is dood gekapt. Eerder was een 2.5 meter lange slang gedood die een doks prooi had gemaakt. Door de aanhoudende regens van de laatste weken is het gebied aan de Javaweg onder water gelopen. De buurtbewoners hebben vaak last van deze ongewenste gasten. Voor zover Dagblad Suriname bekend, is er voor het eerst zo een lange anaconda in Suriname gelokaliseerd, althans als de lengte doorgegeven door de familie Nanhoe op waarheid berust. Het wereldrecord qua lengte van een gevangen of gedode anaconda ligt rond de 7 meter. (foto: Familie Nanhoe)

error: Kopiëren mag niet!