RGB opent filiaal ter tegemoetkoming burgers

Ter tegemoetkoming van de burgers van Saramacca heeft het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) een dependance geopend te Saramacca. Districtscommissaris Aroenkoemar  Ramdhani heeft  op zijn commissariaat een ruimte ter beschikking gesteld aan RGB. De opening van de afdeling vond donderdag plaats. Volgens de dc is hiermee invulling gegeven aan het decentralisatieproces.  Het plaatselijke kantoor zal burgers tijd, geld en moeite besparen. De burgers van Saramacca hoeven nu niet perse naar Paramaribo af te reizen voor een grondaanvraag of om te informeren wat de status is van hun aanvraag. De voorbereidingen van de grondaanvraag zullen afgehandeld worden op de dependance, maar de uitgifte van de bereidverklaring en toewijzingsbeschikking zal in Paramaribo plaatsvinden.
Minister Simon Martosatiman benadrukte het decentralisatiebeleid. Het ministerie van RGB probeert zijn beleid hierop af te stemmen. De behoefte onder de burgers was enorm. Het ministerie heeft alvast een begin gemaakt in het district Saramacca, de overige verre districten zullen binnen niet al te lange tijd volgen.
De parlementariër Frits Moesafierhoesein uit Saramacca zegt dat de bedoeling van de dependance is om het werk te vergemakkelijken. Hij deed een beroep op de minister van RGB om ervoor te zorgen dat de stukken van Saramacca niet terecht komen in de grote stapels. ‘Want het district heeft enorm veel grondproblemen.’ Voorts gaf hij aan dat er uiting zal worden gegeven aan het transparante beleid van de  regering door de aanvragen te publiceren. Aan de burgers zei hij om geen corruptie in de hand te werken door de dienstdoende ambtenaren ‘tyuku’ te betalen. Het proces van aanvraag tot afgifte neemt wat tijd in beslag dus vraagt hij de samenleving om het geduld op te brengen, rustig af te wachten en de vinger op de pols te houden.

error: Kopiëren mag niet!