LVV promoot Insect Killer

Op donderdag 05 april 2012 is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de eerste ‘Insect Killer’ geïntroduceerd. Het US$ 745 kostende apparaat staat al een week op het terrein van LVV Derde Rijweg voor analyse. Donderdagmorgen was het zover om LVV-minister Hendrik Setrowidjojo kennis te laten maken met dit apparaat en hem de nodige informatie te verschaffen. Onderdirecteur Landbouw, Ir. Suresh Algoe, kent het gebruik van de Insect Killer als geen ander. Volgens Algoe brengt het apparaat tal van voordelen met zich mee. De Insect Killer is kostenbesparend daar het op zonne-energie werkt. Er hoeft geen of minder insecticiden en chemicaliën gebruikt te worden, wat betekent dat dit een positieve invloed zal hebben op het milieu. Volgens Algoe  betekent dit ook dat er op een veilige manier voedsel geproduceerd wordt. Het produceren van veilig voedsel is een van de belangrijkste exportvoorwaarden.
De Insect Killer betekent ook dat er geen of minder aangetaste groente en fruit zullen zijn. Dit brengt met zich mee een stijging van de voedselproductie en de voedselzekerheid is hierdoor gegarandeerd. Het apparaat heeft een levensduur van 7 tot 9 jaren en werkt over een gebied van 1.92 ha. Het apparaat werkt zes uren lang van half acht ‘s avonds tot half twee in de ochtend. Volgens Algoe zijn de schadelijke insecten meestal van zeven uur ‘s avonds tot vier uur in de ochtend zeer actief. Dit apparaat zal landelijk gepromoot worden door LVV. Er zijn al enkele spelers op de markt die het aan de man zullen brengen. LVV houdt zich volgens Algoe sec bezig met de promotie en informatieverschaffing.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!