Majoor op vrije voeten

De politiemajoor H. die terecht staat wegens verduistering werd op woensdag 28 maart in vrijheid gesteld door de rechter-commissaris (rc). In deze verduisteringszaak was een politiefunctionaris, te werk gesteld op het bureau De Nieuwe Grond, aangehouden. De verdachte werd op 24 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris. De rc toetste de inverzekeringstelling van de verdachte op de rechtmatigheid. De aanhouding was met 30 dagen verlengd. Binnen de 30 dagen werd de wetsdienaar opgebracht voor bewaring. Zoals eerder vermeld, werd hij op 28 maart in vrijheid gesteld. Deze zaak zal nu door de kantonrechter worden afgehandeld. “Wij zijn nu richting rechter voor de waarheidsvinding”, benadrukt advocaat Stanley Marica. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat gelden die de politie voor onderzoek in beslag en in bewaring had genomen op het bureau, voor een deel zijn verdwenen. Het vermoeden bestaat dat deze politieman het geld zou hebben weggenomen. De advocaat blijft evenwel erbij dat zijn cliënt niets te maken heeft met het verduisterde geldsbedrag.

error: Kopiëren mag niet!