Kanhai: Krijgsraad neemt beslissing stopzetting proces

Irwin Kanhai, raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse, zegt aan Starnieuws dat alleen op de zitting van de krijgsraad kan worden bepaald of het 8 decemberstrafproces wordt stopgezet. Op basis van de afkondiging van de amnestiewet stopt het proces niet.
Kanhai benadrukt dat in ons rechtssysteem de krijgsraad zich zal moeten uitspreken over het niet ontvankelijk verklaren van het Openbaar Ministerie. “Als de indieners van de initiatiefwet het anders willen, dan zullen ze dat in de wet moeten regelen, anders gaat de zitting op 13 april gewoon door”, zegt Kanhai.
De raadsman merkt op dat wetten door De Nationale Assemblee worden gemaakt. Het is volgens hem geen inmenging in de rechterlijke macht als het parlement deze wet wil aannemen. “Maar de rechterlijke macht werkt met de wetten en op de zitting neemt de krijgsraad kennis van de wet, als deze wordt aangekaart. Ook het Openbaar Ministerie kan dit aan de orde stellen. Het proces stopt echter niet met de aanname en afkondiging van de wet. Mensen moeten de wetten beter lezen”, stelt Kanhai. (Bron: Starnieuws)

error: Kopiëren mag niet!