SLM opent route Paramaribo-Georgetown-Miami

Suriname Airways heeft na zes jaar de vliegroute Paramaribo – Georgetown hervat. Daarvoor werd de route onderhouden met de kleine Twin Otter. Nadat deze werd verkocht, werd ook de route beëindigd. Deze route is weer opgestart, met een uitbreiding van Paramaribo-Georgetown-Miami. Via Guyana gaat de SLM Boeing 737-300 ook Miami aandoen. De inaugurele vlucht was gisteren van Paramaribo naar Guyana. Hoofdgast was president Desi Bouterse. Ook Buza-minister Winston Lackin en SLM-directeur Ewald Henshuys vlogen mee vanuit de Johan Adolf Pengel International Airport. Op de Chedi Jagan International Airport wachtten de Guyanese president Donald Ramotar en de minister van Toerisme Irfan Alli de Surinaamse delegatie op. Een delegatie van de Surinaamse pers reisde ook mee op deze inaugurele vlucht. Voor hen was ook een apart programma, waarbij er een bezoek is gebracht aan een rumfabriek en een tour door Georgetown is gemaakt. Intussen vloog de kist naar Miami. Op de terugweg gisteravond haalde ze de mediadelegatie op en keerde terug richting Suriname.

error: Kopiëren mag niet!