Geen voorzieningen voor nabestaanden

‘Laat mij er dit van zeggen. Op dit moment heb ik geen antwoord hierop wat er gaat gebeuren met de nabestaanden.’ Dit zegt Ricardo Panka, fractieleider van de Megacombinatie, aan Dagblad Suriname. Hij ging in op de vraag welke voorzieningen voor de nabestaanden worden getroffen.
Panka zegt verder dat  na aanname van de Amnestiewet er een proces wordt ingezet om tot waarheidsvinding over te gaan. De nabestaanden willen genoegdoening en volgens Panka zal het 8 decemberstrafproces normaal voortgang vinden.  ‘Alleen de werking van artikel 3 zal haar bestel krijgen.  In een Waarheidscommissie zullen er voorzieningen voor de nabestaanden worden getroffen.’ Panka denkt verder niet dat de nabestaanden een schadeloosstelling zullen ontvangen. In het proces dat is ingezet, komt het betalen van geldsbedragen aan de nabestaanden niet voor. Volgens Panka is het wel zo dat er na een amnestie faciliteiten worden gecreëerd.
De fractieleider zegt dat alle partijen ertoe bewogen moeten worden om te gaan naar verzoening en vergeving. Hij geeft toe dat amnestie een bittere pil is. ‘Op geen enkele plek op aarde waar het is toegepast, is deze wet met open armen ontvangen.’

error: Kopiëren mag niet!