Commissie Houttransporteurs in onderhandeling met dc Para

De wegstrekking  Zanderij rijrichting West Suriname blijft voorlopig gesloten voor verkeer boven de 4 ton. Er is onlangs een commissie ingesteld en afgevaardigd door de houttransporteurs om verder  te onderhandelen met de districtsleiding  over het herstel van de weg.
In een onderhoud met de dc van Para, Jerry Miranda, is door beide partijen besloten om het weggedeelte vanaf de Franskreek tot Gosterie weer rijbaar te maken. De houttransporteurs zullen in samenwerking met het commissariaat de middelen en het materieel ter beschikking stellen, zegt Marvin Moesan van het  Burgerinformatie Centrum.
De commissie zal een begroting maken en deze in een vergadering met de truckhouders en concessionarissen presenteren. Er zal volgens een vastgesteld criterium bepaald worden wat de bijdrage per ondernemer wordt. De leiding van het commissariaat zal het aangeleverd materiaal verwerken en controle uitvoeren op de weg. In het vervolg zullen alleen transporteurs en concessionarissen, die een bijdrage hebben geleverd, toestemming krijgen van het commissariaat om hun hout over de weg te transporteren. Verwacht wordt dat de werkzaamheden dit weekend zullen worden uitgevoerd, waardoor de weg volgende week officieel opengesteld wordt.

error: Kopiëren mag niet!