49-jarige man wilde buurvrouw verkrachten

“Ik heb geen lichamelijk letsel opgelopen, maar geestelijk wel”, gaf de 26-jarige K. aan de rechter te kennen. Op 16 november omstreek half negen was K. samen met haar dochter thuis. Zij was in de keuken bezig te koken. Op een bepaald moment kwam Gilbert D., die op hetzelfde perceel woont, naar de woning van het slachtoffer. De verdachte vroeg K. of hij melk in de ijskast bij haar mocht zetten. De verdachte vroeg hierna of hij televisie bij haar mocht kijken. Dit werd geweigerd, omdat de echtgenoot van K. niet thuis was.  Gilbert stond in de deuropening en stak een sigaret aan. K. vermaande hem om haar woning te verlaten. De verdachte probeerde aan haar te komen, waarbij zij uit de woning wegrende. Zij wilde hulp vragen aan een buurman, maar die was niet thuis. De verdachte is haar achterna gegaan en probeerde haar op te tillen en naar zijn woning te brengen. Dit lukte niet, omdat K. stevig een poort had vastgegrepen. De verdachte betastte haar aan de borsten en het geslachtsdeel. Een andere buurman die het gegil van K. had gehoord, kwam ter plekke. Pas toen maakte de verdachte zich uit de voeten.
Gilbert geeft toe dat hij op die bewuste dag bier en drugs had gebruikt. Echter blijft de verdachte erbij dat hij zijn buurvouw niet opzettelijk had betast. Hij wilde haar beletten te schreeuwen. Hij beweerde op de zitting dat hij geen intentie had om de buurvrouw te verkrachten.  Hij probeerde daarom K. naar haar en niet naar zijn woning terug te brengen. Hij wilde niet dat K. de eigenaar hierover zou vertellen, anders zou hij zijn baan kwijtraken.
Uit de inlichtingenstaat van de verdachte blijkt dat hij in 2001 en 2005 veroordeeld is geweest wegens feitelijke aanranding. In 2006 is Gilbert gevonnist voor mishandeling en vernieling. Bij de politie is de verdachte geconfronteerd met het slachtoffer. Daar gaf hij aan dat hij niet weet wat er gebeurd is. Hij bood zijn verontschuldigingen aan K. Op de zitting ontkende de verdachte zoiets verklaard te hebben bij de politie. Rechter Albert Ramnewash zal op de volgende zitting de verbalisant horen. Op 8 mei wordt deze zaak voortgezet. Gilbert blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!