Yellow Birds sterker dan SCVU bij opening basketbalseizoen

Het nieuwe basketbalseizoen is zondagavond geopend. Met een nieuwe voorzitter en een nieuwe naam is de bond begonnen aan een drierondenseizoen. De nieuwe voorzitter is Dilip Sardjoe en de nieuwe naam van de bond is de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). Ook worden er dit jaar niet twee, maar drie arbiters ingezet tijdens wedstrijden. Yellow Birds opende het nieuwe seizoen met een winst op aartsrivaal SCVU. In feite stonden de gele vogels onder leiding van headcoach Marciano Zalman de hele wedstrijd voor. Na een 39-31-ruststand won Yellow Birds uiteindelijk met 75-64. Romero Linger werd de topscorer bij Yellow Birds met 18 punten, Jean-Claude Smith (15 punten) en Cheraldo Beverdijk (10 punten) haalden ook de dubbele cijfers. Bij SCVU werd Jason Fisher de toppie met 19 punten, Rayen van Russel had er 11 punten en Cherin Lachman 10 punten.
De eerste wedstrijd van de avond ging tussen De Schakel en De Arend. Deze partij kenmerkte zich met een lage score. Na een 26-21-ruststand won De Schakel met 64-57. Milton Meinzak (15 punten) en Stephano Eudoxie (14 punten) werden de topscorers bij De Schakel, Mitchel Zeefuik had er 17 punten bij De Arend. Elton Pinas ondersteunde hem met 10 punten.

error: Kopiëren mag niet!