Valsemunter blijft aangehouden

Gilliano A. heeft zich schuldig gemaakt aan het namaken van bankbiljetten van SRD 50. De openbare aanklager Lydia Ravenberg heeft nog wat tijd nodig om haar eis te formuleren. Zij verzocht rechter Maitrie Kuldipsingh de zaak voor een korte tijd uit te stellen. Inspelend hierop verzocht advocaat Irvin Kanhai de rechter om de vrijheidsbeneming van zijn cliënt op te heffen c.q. op te schorten. De verdachte heft immers het feit volmondig toegegeven. Volgens hem is er geen sprake van bewijsvertroebeling. De officier van justitie verzette zich niet tegen het verzoek van de raadsman en gaf te kennen dat zij een strafvoorstel zou doen, omvattende de tijd  die de verdachte reeds in voorarrest heeft uitgezeten. Vervolgens refereerde zij aan het oordeel van de rechter. De magistraat meldde dat er nog ernstige bezwaren overeind staan. Naast het namaken van bankbiljetten heeft de verdachte personen bedreigd met een gaspistool. Op 16 april komen de ovj en de raadsman aan het woord. Mogelijk komt op die dag ook de uitspraak.
De verdachte viel door de mand bij het betalen bij een pompstation. De pompbediende merkte toen op dat het om een vals biljet ging. Gilliano trok een gaspistool voor de pompbediende. Deze schrok hevig en rende weg. De verdachte ging hem achterna. Een mevrouw die verderop haar auto aan de straatkant had geparkeerd, werd door de verdachte bedreigd en vermaand om uit te stappen. De verdachte was toen met haar voertuig teruggereden naar het pompstation. Hij haalde zijn bescheiden uit zijn achtergelaten wagen en reed vervolgens weg met het voertuig van de vrouw. Zijn voertuig liet hij achter bij het pompstation. De verdachte heeft dit alles toegegeven. Hij verblijft samen met zijn jongere broer in een woning en heeft de apparaten van zijn broertje gebruikt om de biljetten na te maken. Uit onderzoek bleek dat de verdachte ook biljetten van SRD 100 had nagemaakt. Die had hij echter nog niet op formaat uitgeknipt. De politie heeft de betreffende apparaten aangetroffen in de woning. Gilliano blijft aangehouden.
Saskia Bandhan         

error: Kopiëren mag niet!