First Lady ‘lights it up blue’ voor kinderen met autisme

Maandag 2 april is het de 5e UN World Autism Awareness Day. Suriname zal ook deelnemen. In september 2011 legde First Lady Ingrid Bouterse-Waldring een bezoek af aan Autism Speaks in New York. Daarbij bezocht zij, samen met andere hooggeplaatste gasten, een school speciaal gericht op kinderen met autisme en sprak zij met de organisatie Autism Speaks. Autisme komt steeds vaker voor bij kinderen. 1 op de 110 kinderen krijgt de diagnose autisme. Bij jongens is dat zelfs 1 op de 70. Er zullen zelfs meer kinderen als diagnose autisme krijgen dan Aids, kanker en diabetes bij elkaar opgeteld. De organisatie Autism Speaks zet zich in om onder andere meer geld voor onderzoek te krijgen en bewustwording te vergroten over de aandoening autisme en hoe ermee om te gaan. In de tussentijd is er namelijk weinig bekend over het ontstaan van de ziekte en zijn er geen medicijnen. Op 2 april zal in het kader van bewustwording en aandacht voor autisme de wereld blauw oplichten. “Light it up blue” heet het project. De First Lady heeft zich het lot van autistische kinderen en ouderen aangetrokken. Door overheidsgebouwen op maandag 2 april blauw uit te lichten, laat ook Suriname zien dat zij bezig is zich langzaamaan te verdiepen. Wat de First Lady na het bezoek in New York zei, geldt nog steeds: “ik hoop echt dat we op termijn kunnen uitgroeien tot een maatschappij waar ook onze kinderen met een beperking een volwaardig onderdeel van kunnen zijn”.

error: Kopiëren mag niet!