Drie doden en gewonde bij verkeersongeval Kennedy Highway Brandweer weigerde uit te rukken

Bij een verkeersongeval gistermiddag omstreeks half drie aan de Kennedy Highway zijn drie inzittenden van een personenauto om  het leven gekomen. Tatjiana Kirton en Kamroes Asgarali (48) overleden ter plekke nabij km 37 1/2, terwijl Kimberly Clefe op weg naar het ziekenhuis overleed. De bestuurder van het voertuig, de op 23 juli 1986 geboren R.K., is in kritieke toestand. De brandweer die thans staakt, heeft pertinent geweigerd om uit te rukken. Dit bracht een schokgolf teweeg bij de mensen die op de plaats des onheil waren en moedeloos moesten toezien hoe chauffeur R.K. smeekte om bevrijd te worden uit zijn benarde positie. De brandweer van Suralco heeft hulp verleend om de beknelde chauffeur en een van de gewonden uit de auto te halen.
Politiewoordvoerder inspecteur Humphrey Naarden zegt dat de voorlopige informatie van de meldkamer uitwijst dat de wagen over de kop sloeg. De genoemde personen reden richting Zanderij en moeten waarschijnlijk hard hebben gereden.
De commandant van het Korps Brandweer Suriname, Cecil Waal, zegt dat hij zijn verantwoordelijkheid heeft genomen om mensenlevens te redden. Hij vindt het bijzonder triest wat zich heeft afgespeeld. Over het feit dat de brandweer niet is uitgerukt, zei Waal dat dit hun actiemodel is en dat het thans ligt op het bord van de regering.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!