Advocaat Marica: “Mijn cliënt heeft niets verduisterd”

Advocaat Stanley Marica geeft aan Dagblad Suriname mee dat zijn cliënt, een politiemajoor, niets heeft verduisterd. “Wij zijn nu richting rechter voor de waarheidsvinding”, benadrukt de raadsman. In deze verduisteringszaak is een politiefunctionaris, te werk gesteld op het bureau De Nieuwe Grond, aangehouden. De verdachte werd op 24 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris. De rc had de inverzekeringstelling van de verdachte op rechtmatigheid getoetst. De aanhouding was met 30 dagen verlengd. Binnen de 30 dagen werd de wetsdienaar opgebracht voor bewaring. De rc heeft de bewaring met nog 30 dagen verlengd.  Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat gelden die de politie voor onderzoek in beslag en in bewaring had genomen op het bureau, voor een deel zijn verdwenen. Het vermoeden bestaat dat deze politieman het geld zou hebben weggenomen.
De advocaat blijft evenwel erbij dat zijn cliënt niets te maken heeft met het verduisterde geldsbedrag.

error: Kopiëren mag niet!