AC stemt voor met tegenzin

Van de AC-parlementariërs is alleen Ronnie Brunswijk ervan overtuigd dat het 8 decemberstrafproces middels de Amnestiewet moet worden stopgezet. In dat rechterlijk proces staat de persoon Desi Bouterse, nu president van Suriname, terecht wegens moord op 15 Surinaamse burgers. Bronnen melden echter dat het binnen AC niet lekker zit. De Marron-achterban is in feite tegen de Amnestiewet die waarschijnlijk deze week wordt aangenomen. Zo heeft volgens informatie Diana Pokie zich teruggetrokken. Het is DBS niet gelukt om haar te bereiken.
De ingewijde meldt verder dat Walter Bonjaski, Marinus Bee en Waldie Ajaiso de wet ook niet zien zitten. Bee heeft er daarom voor gekozen om naar het buitenland af te reizen. Hij kan later aan zijn achterban vertellen dat hij uitlandig was toen die wet moest worden aangenomen. De politicus kan daarop alles zeggen.
De BEP en de leden van Nieuw Suriname hebben intussen hun standpunt kenbaar gemaakt. Ze kunnen zich niet terugvinden in de verandering van de Amnestiewet. Uiteindelijk zullen 3 leden van de AC in de vergadering aanwezig zijn om voor te stemmen.
Maar niets houdt de aanname tegen. Het parlement kan rekenen op 30 leden die voor de Amnestiewet zullen stemmen. Dat is ruim voldoende om vandaag de wetswijziging aan te nemen.

error: Kopiëren mag niet!