Team Sonneveld wint Viertallenbridgekampioenschappen

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) heeft met succes zijn Nationale Bridge Viertallen Kampioenschappen 2012 donderdag afgesloten. Dit toernooi begon op 5 maart met de Round Robin voorronde, waaraan zes viertallenteams meededen. Team Sonneveld wist daarbij Team Raghoenandan te onttronen als kampioen. De twee finalisten van afgelopen donderdag bij de grote finale, (het nummer één van de poulefase en de winnaar van de halve finale) bekampten elkaar al eerder in de eerste sessie van de voorronde. Toen werd er nog door team Raghoenandan gewonnen met 18 – 12 VP. Team Sonneveld was erop gebrand om revanche te nemen bij de finale; deze twee teams stonden het vorig jaar, hetzij in een ietwat andere formatie, ook al in de finale, toen team Raghoenandan bestaande uit Santosh Raghoenandan/Jagdies Harpal en Jan Willem van der Heijden/Klaas Westerkamp kampioen werden. Dit team wist ook de 38ste  Inter-Guyanese Bridge Kampioenschappen titel het vorig jaar te winnen, toen dit toernooi hier in Paramaribo werd georganiseerd. Team Sonneveld, toen bestaande uit de paren Piet Sonneveld/Piem Reiziger en Waded Sonneveld-Elias/Raymond Stelk werd dus semikampioen het vorig jaar. Team Raghoenandan was dus gewaarschuwd en gezegd mag worden, dat na het verlies in de eerste sessie team Sonneveld geen enkele wedstrijd meer heeft verloren in aanloop naar de finale toe.
Dat het spannend er aan toe ging viel op te merken bij de vele belangstellende bridgers, die allen muisstil de spellen bezig waren te volgen in de ‘Open room’. De ‘Closed room’ optie werd bij de toss gewonnen door teamcaptain Raghoenandan en zij bleven rustig de hele avond daar binnen zitten. De finale werd voor deze keer gehouden in het clubgebouw van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). Bij de pauze in de zinderende finale na de eerste sessie van 24 spellen stond team Raghoenandan, dit jaar bestaande uit Santosh Raghoenandan/ Jagdies Harpal en Antoine Issa/Philip Issa, nog licht voor met 44 tegen 42 IMP. De beslissing zou dus pas in de laatste sessie moeten vallen en niets was nog uitgesloten of duidelijk. Zelfs wedstrijdleider Ewald Muskiet wilde bijna niet even weg om wat te rusten, omdat men al tegen 18.00 uur begonnen was met spelen en de spanning was te snijden. Het werd een waar spektakel en team Sonneveld wist in de tweede sessie dankzij o.a. hun ervaring een verbluffend resultaat neer te zetten met een winst van 85-19 IMP. Hierdoor kwam de totaalstand op 127 IMP voor team Sonneveld en slechts 63 IMP voor team Raghoenandan (23-7 VP o.b.v. 48 boards). Team Sonneveld, bestaande uit de bridgeparen Piet Sonneveld/Piem Reiziger en Waded Sonneveld-Elias/Jan Willem van der Heijden, werd kampioen Nationaal Viertallen van Suriname voor dit jaar. Hiermede wordt team Raghoenandan onttroond van deze prestigieuze titel, desondanks mogen beide teams samen straks Suriname vertegenwoordigen bij de Viertallenwedstrijden tijdens de Inter-Guyanese Bridge Spelen dit jaar (IGBS 2012) tijdens het Paasweekeind in Cayenne.
De SBB zal in de resterende dagen voor de aanvang van de IGBS 2012 alles in het werk stellen om deelname aan dit toernooi, dat voor de 39ste keer onafgebroken wordt georganiseerd, tot een succes te maken. Immers is Suriname regerend Inter-Guyanees kampioen en zal proberen de wisselbeker terug te brengen naar huis. De komende maandag zal er weer normaal gespeeld worden bij de kantine van de DSB.

error: Kopiëren mag niet!