Pokie en Ajaiso officieel partijloos

Diana Pokie en Waldie Ajaiso behoren, net als Oesman Wangsabesari, tot de groep partijloze parlementariërs. Pokie en Ajaiso kregen enkele dagen terug hun royementsbrief in handen gedrukt. De partij BEP heeft ze bedankt.
Op 25 februari dit jaar besloot de achterban tijdens een algemene ledenvergadering (alv) van de BEP dat zij de koppige houding van Pokie en Ajaiso beu waren. Tijdens die alv kreeg het BEP- bestuur de opdracht om Pokie en Ajaiso te bedanken. Die opdracht is intussen uitgevoerd.
‘Ik ga hun besluit niet aanvechten’, vertelt Pokie de krant. ‘Ik ga ze wel middels een brief netjes bedanken.’ De politica zegt dat ze tot 2015 in AC blijft. ‘Als het niets wordt met AC, stap ik uit de politiek. Als AC in tact blijft, wil ik wel mijn krachten blijven geven.’
Maar Pokie houdt de nog in oprichting zijnde partij van Linus Diko wel in de gaten. ‘Als het wat wordt met die partij van Diko, ga ik die kant op, want het is die groep die op ons heeft gestemd.’
Volgens Pokie heeft de BEP met hun royement niet alleen twee leden uit de partij gezet, maar een groot deel van de achterban uit Sarakreek en geheel Boven- Suriname, overwegend Saramaccaners.  Pokie kan het gedrag van de BEP niet begrijpen. In 2010 werd nog verteld hoe groot het belang van de AC was voor het binnenland en zijn bewoners. Niet lang daarna bleef niets van dit streven achter.
Gregory Rijssen

error: Kopiëren mag niet!