PVV blijft in race na zege op Puwa Nani

PVV heeft zich in de race om de titel in de Voetbalcompetitie van de  Nieuwe Generatie   Voetbalbond (NGVB) in deze strijd kunnen houden door een 3-0-overwinning op Puwa Nani. Hoewel het een heel moeilijke bevalling werd, omdat PVV in deze periode nu te kampen  heeft met  blessures. Door dit euvel gelukte het aan de politieformatie om pas in de 36ste en 41ste minuut op voorsprong te komen. Sreekant Autar en Jayson Fraenk zorgden voor een 2–0- rustscore. In de 89ste minuut stelde eindelijk de ingevallen Wendel Zebeda de overwinning veilig.
Tyrus  kwam  na vier nederlagen op rij eindelijk weer tot een overwinning. Benfica, die reeds zeven  nederlagen op rij had, kreeg hierbij de achtste te verwerken. In de eerste helft leek het bepaald niet erop dat Benfica wederom een nederlaag zou in casseren,.ondanks het feit dat Tyrus reeds in de derde minuut de score opende middels Donnovan  Loswijk. Benfica kwam hierna goed terug en in de 39ste minuut zorgde  Regilio Levant voor de gelijkmaker, terwijl Persinio Dubios in 41ste minuut Benfica op een 2-1-voorsprong zette bij de rust. In de tweede helft was het ongetwijfeld Tyrus, die het spel voor een groot deel in handen had. Fabian Allison reduceerde  in de 52ste minuut de achterstand naar 2-2, terwijl Gillermo Rijkaard (59) en Anduele  Paulus (89)  de eindscore op 4-2 bepaalde.
De nummer vier op de ranglijst, Jong Aurora, kwam tot een nipt zege van 5-4  op Vasas. Het werd een zwaar bevochten strijd, waarbij Jong Aurora erin slaagde op de rand van rust in de 43ste minuut middels Fabio Jabini tot een 1-0-voorsprong te komen. Vasas kwam direct na de rust in de 57ste minuut goed terug, toen Atish Sewratan een toegekende strafschop benutte. Aan de andere zijde was het de jeugdige Ollher Petrusi, die zijn eerste treffer uit zijn hattrick maakte door  een strafschop om te zetten in een 2-1-stand voor Jong Aurora. Hierna leek het erop alsof de strijd gestreden was, toen Jong Aurora uitliep naar  4-1 door doelpunten van Iddo Lugard en  Petrusi. Guno Diekan bracht Vasas terug naar 2-4 in de 74ste minuut. Maar met zijn derde doelpunt zette Petrusi Jong Aurora in de 77ste minuut op 5-2. In de slotfase lukte het Vasas om de achterstand  middels doelpunten van Atish Sewratan en  Diego Wolff terug te brengen naar 4-5.  Guno Diekan van Vasas kon het niet nalaten om scheidsrechter Roberto Elsenhout na zijn tweede gele kaart, dat rood betekende vulgaire taal naar het hoofd te slingeren.
Geheel anders verging het Jong Aurora in de U-20-jeugdklasse, waarbij met 0-4 werd verloren van Flora. Voor Flora die bij de rust met 2-0 voorstond, kwamen de doelpunten van Murwin Spalburg tweemaal, Kelay Vink en Anthony Tinhull. Maar ook Vasas kreeg in deze Jeugdklasse om zijn oren. Botopasie kwam tot een monsterzege van 9-2 na een 5-1-rustscore. Dennis Doekoe  de topscorer  in de Eersteklasse met 23 punten, kwam tot een  seizoenrecord van acht doelpunten, terwijl Obinadap Eduards het negende doelpunt scoorde. De tegentreffers van Vasas kwamen van Jurgen Sastrokarijo uit een strafschop en Diego Wolff.
Voor woensdagavond staan op het programma om 18.00 uur  Flora – Benfica en 20.00 uur   Botopasie – Vasas.