Potlood, Tjurkiman en Rayen ontkennen groepsverkrachting

A.P. zou op 9 oktober 2011 door drie mannen zijn verkracht. Potlood (26), Tjurkiman (30) en Rayen (27) stonden gisteren terecht voor rechter Albert Ramnewash. Zij hebben alle drie het feit ontkend. Tijdens de behandeling van deze zaak kwamen er enkele markante getuigenverklaringen naar voren.
A.P. verklaart dat zij op die bewuste dag over de Wilhelminastraat liep toen op gegeven moment een rode Skyline voor haar stopte. Potlood bood haar een lift aan. Zij weigerde het aanbod niet. In de auto zaten er nog drie andere mannen. Ondanks dit gegeven stapte A.P. in en vroeg om naar Calcutta gebracht te worden. En hier begint het verhaal ‘bochten’ te krijgen.
Volgens de verklaring van A.P. brachten de mannen haar eerst onder een brug om tegen haar wil seks met haar te bedrijven. “We gaan je hier laten als we geen seks met je mogen hebben”, zeiden Rayen en Potlood op een bedreigende toon. A.P. werd bang, begon haar kleren uit eigen wil uit te trekken en bedreef seks met de twee mannen. Alle drie verdachten ontkennen steevast dat ze die bewuste dag onder een brug zijn geweest. Ze beweren dat zij vanuit de Wilhelminastraat richting de Nieuw Weergevondenweg zijn vertrokken.
A.P. verklaart echter dat de vierde inzittende, een zekere Chilloe, haar na de sekspartij onder de brug de opdracht gaf om haar kleren aan te trekken. Hij gaf Rayen en Tjurkiman de opdracht om haar naar huis te brengen. De politie heeft deze Chilloe echter nooit kunnen opsporen. Potlood beweert dat Chilloe die dag Viagra had ingenomen.
Het verhaal gaat verder. Op de hoek van de Nieuw Weergevondenweg en de Hiraweg bleven Potlood en Chilloe achter met A.P. “Waren jullie de bewakers van het meisje”, vroeg de rechter aan Potlood.  Hij keek uit schaamte naar beneden en gaf geen kik. Rayen en Tjurkiman reden naar het huis van Rayen. Tjurkiman pakte zijn busje, welke hij bij de woning van Rayen had achtergelaten. Hierna reed hij terug naar de Hiraweg. Chilloe, die achterbleef, gaf Potlood en Tjurkiman het advies om het meisje naar huis te brengen. Dit advies werd in de wind geslagen.
A.P. verklaarde dat nadat ze waren weggereden, zij aan Potlood en Tjurkiman voorstelde om haar niet thuis af te zetten. Haar tante zou verschrikkelijk boos worden als ze tegen 12.00 uur thuis zou worden afgezet. Ze brachten haar naar een appartement. A.P. vertelt hier dat ze instemde om vrijwillig seks te hebben met Tjurkiman, maar niet met Potlood. Potlood dwong haar echter wel tot seks. De mannen verklaren dat ze A.P. nooit hebben aangeraakt. Ze hebben drie uren lang samen met haar naar de televisie zitten kijken en zijn daarna vertrokken. Ze lieten A.P. slapend in de kamer achter. Toen A.P. de volgende dag wakker werd, vertelde zij aan de beheerder van het appartement wat er gebeurd was. Hij bracht het meisje naar de politie en deed aangifte ter zake verkrachting.
Een paar dagen later bespraken Tjurkiman en Rayen het geval dat zij hadden meegemaakt. Een derde persoon die ook in de buurt was, had het gesprek in het geheim opgenomen en later aan de politie doorgespeeld. Zo is de politie op het spoor gekomen van de ware toedracht van het gebeuren. Op 10 april komt officier van justitie Shanta Mahadew met haar strafvoorstel. Advocaat Irvin Kanhai en Lilawatie Punwasi verzochten de rechter om de vrijheidsbeneming van de verdachten op te heffen. De rechter wees het verzoek van de raadslieden af. Tjurkiman, Potlood en Rayen blijven aangehouden.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!