Uitspraak schadeclaim Surinam Airways deze maand

Deze maand  wordt uitspraak gedaan in de case waarbij de Surinam Airways (SLM) een schadeclaim had ingediend tegen de KLM en luchthaven Schiphol. President-commissaris Gerard Brunings van de SLM bevestigt dat de uitspraak eind deze maand verwacht wordt.  Er zijn volgens Brunings al gesprekken gevoerd en het wachten is op de definitieve afhandeling van deze zaak.  Dagblad Suriname verneemt dat men binnen de SLM goed gestemd is over de afloop van deze case. De Boeing 747 van de SLM  kwam in 2006 in botsing met een hoogwerker van de KLM  te Schiphol, die verkeerd  geparkeerd stond op de luchthaven. De zwaar beschadigde Boeing kon daarna niet meer worden ingezet voor operaties, waardoor de SLM genoodzaakt was een vliegtuig in te huren. De vliegmaatschappij diende een schadeclaim in  van negen miljoen Amerikaanse dollar, waarvan de verzekering al vier miljoen Amerikaanse dollar  uitkeerde. De  Nederlandse vliegmaatschappij is de SLM nog  het resterende bedrag schuldig.

error: Kopiëren mag niet!